Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Förebyggande av diabetes med dagligt användande av Aspirin hos vuxna

Vetenskaplig studie utförd av forskare från Monash University i Australien. Studien involverade 16 000 personer över 65 år och pågick i cirka 5 år. Deltagarna ombads att ta en lågdos Aspirin dagligen. Resultaten visade att dessa individer hade 15% lägre risk att utveckla diabetes jämfört med andra.

Behandling med acetylsalicylsyra minskar risken för att utveckla diabetes. Med tanke på förekomsten av typ 2-diabetes bland äldre bör fler studier utföras om potentialen av läkemedelsfaktorer som Aspirin i förebyggandet av denna typ av diabetes. Överdriven användning av acetylsalicylsyra utan medicinsk övervakning kan öka risken för inre blödningar, särskilt i matsmältningssystemet.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *