Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Muharrem Demirok (c) om hemlöshet

1. Hemlöshet är ett växande problem i många samhällen. Vad är dina tankar kring detta?

Muharrem: Jag tycker det är otroligt tråkigt att vi inte lyckas lösa denna situation och att hemlöshet fortfarande finns i Sverige. Det är ett problem som växer och det drabbar alltför många människor i olika faser av livet. Det drabbar familjer och människor som hamnat i en tillfällig svacka, vilket får stora konsekvenser. i vårt samhälle är en egen bostad, där man kan känna att man är hemma, otroligt betydelsefull. Det är ett problem som behöver prioriteras mycket tydligare.

2. Jag vet att du träffar hemlösa under jul- och nyårstiden på ’33 Dagar Hemlösas Julbord’. Där serverar du julmat och glögg, och pratar med dem. Varför är det viktigt för dig att göra detta, och varför är det viktigt för dig att träffa samhällets svagaste?

Muharrem: Julen är den finaste tiden på året, och det är viktigt för alla att känna att de hör hemma någonstans. När jag är på Hemlösas Julbord , är jag inte där som partiledare eller politiker, utan som medmänniska. Jag väljer att vara där för att umgås med människor som har det tufft. Jag är inte där för att jag är tvungen, utan för att jag vill. Det betyder mycket för mig att få vara med, att få lyssna på andra och framför allt att tillsammans ha en trevlig stund och fira jul som en enda stor familj. För mig betyder det mycket att få vara med och lyssna på andra, och framför allt, att få tillbringa en trevlig stund och fira julen som en stor familj.

Hälsningar till de Hemlösa: Vad skulle du vilja säga till dem som är hemlösa under jul- och nyårstiden?

Muharrem: Jag vet att det är tufft att vara själv under en period när familj och sammanhållning betyder mycket. Men kom ihåg att du inte är ensam; det finns organisationer som hjälper till. Vi är många som engagerar oss för att få bort hemlösheten och se till att alla har ett eget hem.

Jul- och Nyårshälsningar

Kan du dela med dig av dina personliga hälsningar till allmänheten inför jul och nyår?

Muharrem: Det kan jag göra. Även om det kan kännas tufft och ljuset ibland verkar vara i en tunnel långt borta, tappa aldrig hoppet. Tro på varandra och på er själva, ge aldrig upp. Det blir ljusare, och vi är många som arbetar för att förbättra situationen.

-Hemlösas Tidning

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *