Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Jonerna – Våra Rötter Till Jorden

Våra band till vår moder jord, på en fundamental nivå, är vävda av joner. Dessa subatomära partiklar är grunden för en djupgående balans och harmoni i kroppen.

En jon, för att definiera den för de oinvigda, är en atom eller molekyl som har en elektrisk laddning. Denna laddning uppstår när den inte har lika många elektroner som protoner. Det mest grundläggande exemplet på en jon är protium. Vi uttrycker joner med hjälp av deras laddning i exponentläge, där laddningens storlek står före dess tecken, exempelvis H⁺, SO₄²⁻.

Dessa joner spelar en huvudroll i en process som kallas för ’earthing’ eller ’jordning’, vilket innebär direkt kontakt mellan huden och jordens yta. Genom denna kontakt kan kroppen absorbera jordens naturliga elektriska laddningar och joner. Detta påstås ha diverse hälsoeffekter.

När vi rör vid träd, omfamnar dess stammar, eller bara vidrör en sten, för att inte nämna när vi går barfota över jordens yta, upplever vi den förnyande kraften av jorden. Bara trycket av våra fötter mot marken kan massera våra fotsulor, vilket påverkar hela kroppen inklusive vaden – en viktig spelare för blodcirkulationen.

Jordens joner, som från början har haft direkt kontakt med mänskligheten, kan återinförlivas i vår kropp. Dessa joner kan få kroppen att vibrera och överföra sin laddning till oss. Denna energiöverföring kan ge otaliga fördelar, men det krävs direktkontakt med jorden.”

Vi är redan medvetna om några av dessa fördelar, men vi kan bara föreställa oss vilka andra positiva effekter som väntar på att bli upptäckta.

Joner, som bär på en elektrisk laddning, kan komma in i vår kropp på olika sätt – genom att gå barfota, eller genom att röra olika objekt i naturen med våra händer. Detta kan leda till att kroppens elektriska laddning harmoniseras, vilket i sin tur kan påverka varje cell och vår övergripande hälsa på ett positivt sätt.

Kort sagt, genom att jorda oss själva planterar vi fröna till positivitet i vår kropp. Joner, kan man säga, är våra rötter till jorden.

Om vi väljer att isolera oss från naturen, om vi hindrar oss från att känna jordens vitaliserande beröring, då isolerar vi oss också från en uppsjö av potentiella fördelar.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *