Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Anders säger: ”Jag undrar varför jag ska leva vidare…”

Anders ser inget hopp för sig själv och vet verkligen inte vad han ska göra. Han kan inte starta livet på nytt. Om det var så att de inte hade ändrat pensionslagen och höjt den hela tiden, kunde han ha blivit pensionär nu. Han känner att samhället och myndigheterna inte har varit rättvisa mot honom.

Detta väcker en allvarlig fråga: Finns det ingen som kan stoppa denna olyckliga utveckling?

Anders säger så:

Det verkar verkligen som att vanliga människor som jag saknar verklig makt att påverka sina öden. Särskilt upprörande är det att underklassen och de hemlösa som jag tycks räknas minst av alla i samhället. Våra röster och våra behov ignoreras i ett samhälle som alltför ofta värderar profit före människor.

Anders är inte bara ännu en hemlös person på gator, utan en man med en historia, en familj och ett förflutet som präglas av hårt arbete. Efter att ha lagt ner ett helt livs arbete har han nu, vid 60 års ålder, hamnat på gatan. En ironisk belöning för år av arbete och bidrag till samhället, orsakad av matföretags och fastighetsägares girighet och hjärtlöshet, menar han.

Anders fortsätter: Fastighetsägaren har höjt hyrorna drastiskt, vilket har lett till att många människor nu lider otroligt mycket.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *