Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

127 år Gammal och fortfarande i full vigör – nytt världsrekord!

Världens hittills äldsta människa, som heter Bibi Golnaz, är 127 år gammal. Hon lever fortfarande. Visst har det funnits människor som har levt längre än Bibi Golnaz, men det har inte dokumenterats på samma sätt som vi gör idag. Till exempel finns det i Bibeln berättelser om människor som levde i nästan 1000 år, och i den iranska Shahnameh, en poetisk bok som skrevs för över 1000 år sedan, beskrivs det att många levde väldigt länge. Även i Iran fanns det en man som levde över 160 år och som dog ungefär 40 år sedan. Men den person som har levt längst enligt moderna registreringsmetoder är Bibi Golnaz. Världens äldsta människa Bibi Golnaz bor i en liten by cirka 50 kilometer från Teheran, Irans huvudstad.

Bibi Golnaz: inte bara världens äldsta levande person, hon har nu satt nytt rekord med sina 127 år!

Bibi är fortfarande väldigt aktiv. Hon bor i ett hus som är gjort av lera, en traditionell byggnadstyp i vissa delar av Iran. Hon har flera får som hon mjölkar och hon använder mjölken till sin mat, exempelvis för att göra ost och yoghurt. Hon har också hönor som ger henne ägg.

Hon bakar sitt eget bröd och är inte beroende av någon annan. Bibi Golnaz har över 60 ättlingar; barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Bibi lever enkelt och är otroligt glad och positiv, hon skojar mycket och är väldigt klar i huvudet.

Bibi Golnaz världens äldsta person undviker genetiskt manipulerade livsmedel och frukt, och föredrar naturligt, rent vatten som inte är klorerat.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *