Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Betraktelser Från Skuggan

En Uppvaknande Lektion i Hopp och Tacksamhet

i den uråldriga kampen mellan ljus och mörker, mellan hopp och förtvivlan, sitter jag där, trött och sliten, på en hård bänk vid en livlig gata. Med hela världen som snurrar i en virvelvind av liv och ljud runt mig, känns min ensamhet och isolering nästan outhärdlig.

Min blick kanske faller på folket, men jag är inte riktigt där. Jag är någon annanstans med mina tankar.

Det kanske finns de som har det värre, men för tillfället känns min situation som den mest dystopiska. Håglös, utmattad och allt för hungrig och törstig, är jag sjunken i en djup brunn av självmedlidande.

Så, ur ingenstans, kommer ett eko av kamp och uthållighet. Ljudet av ansträngd andning river mig ur min apati, och tvingar mig att vända mig om. Det är då jag ser honom – en man, handikappad, kämpandes med varje steg han tar.

Trots hans uppenbara svårigheter, trots att både hans händer och fötter nekar honom, väljer han att utmana gränserna, att sträva framåt, att inte ge upp. Här står han, en personifikation av ren viljestyrka och uthållighet, vars beslutsamhet övervinner fysiska begränsningar och vars optimism utmanar min egen självmedlidande.

Hans hopp och positivitet genomsyrar luften omkring honom, och det träffar mig som en blixt – en påminnelse om hur tacksam jag borde vara. Han rörde vid själen hos mig, ett kraftigt uppvaknande i mitt livs mörkaste timme.

Från det ögonblicket bästmde jag att ändra mitt perspektiv, att välja ljus framför mörker, hopp framför förtvivlan. Även om jag är hemlös, jag är fri att välja. Från den dagen valde jag att vara optimistisk och hoppfull, att se det bästa trots mina omständigheter.

Kanske är det inte alltid så enkelt, men det är ett val jag är fast besluten att göra, varje dag, igen och igen.

-Kavian Ferdows

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *