Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Försoning och förlåtelse är två relaterade men distinkta begrepp

Förlåtelse har försoningen i sig med en högre nivå  men försoningen har inte förlåtelse med sig.

När man förlåter kan det innebära att man har negativa känslor mot någon som har gjort en illa, och att man är ledsen över det. Det kan även vara så att någon har gjort fel mot en, men trots detta känner man inte besvikelse eller bitterhet eftersom du och din värld är mycket större än detta fel och problem. Du förstår problemet men du är större än det.

Som JesuS på korset, när de spikade HanS händer och förlöjligade HonoM, sa HaN ”FADER, förlåt dem, för de vet inte vad de gör”. HaN led otroligt mycket och blödde, samtidigt som HaN utsattes för ovärdig behandling, men ändå var HaN inte besviken eller bitter. Istället bad HaN för sina fiender.

Därför är JesuS hjälten över alla hjältar i världen och HaN är kungen av förlåtelse.

Förlåtelse handlar om att släppa negativa …


Läs hela artikeln i papperstidningen

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *