Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Vilda svampar är den enda veganska källan till vitamin d förutom solen

De är laddade med b-vitamin, vilka är väsentliga för din hud, ditt hjärta, ditt humör, binjurarna, stress, en hög mängd koppar och det är i en växtbaserad form.

Det är en typ av koppar som behövs i vitamin c-komplexet.

Så vilda svampar är rika på vitamin c, det är där för att hjälpa dig att bygga kollagen, det är hjälpsamt för binjurarna, bindväven, ledhälsan.

Och sedan har vi selen som faktiskt är bra för att omvandla t4 till t3 genom din lever så du behöver detta för att göra det enzymet.

t3 (Triiodothyronine) och t4 (Thyroxine) är hormoner som produceras av sköldkörteln, inte termer som vanligtvis används för att kategorisera mat eller beteckna komponenter i mat.

t3 och t4 spelar viktiga roller i kroppsfunktioner som ämnesomsättning, hjärt- och matsmältningsfunktion, muskelkontroll, hjärnutveckling och upprätthållande av benens hälsa.

🔲 Enzym:

Enzymer är som små, naturliga maskiner inuti våra kroppar (och alla levande saker) som hjälper till att påskynda kemiska reaktioner.

Enzymer är faktiskt en typ av katalysator, men specifikt i biologiska system.

Föreställ dig att du har en hög med Lego-block och du vill bygga ett torn. Det skulle ta lång tid om du måste hitta varje bit en efter en och sedan koppla ihop dem. Nu föreställ dig om du hade en vän som var riktigt bra på att hitta och koppla ihop Lego-block. De kunde hjälpa dig att göra det mycket snabbare. Det är liknande vad ett enzym gör.

Till exempel, när vi äter mat, hjälper enzymer till att bryta ner det så att vi kan använda det för energi. Utan enzymer skulle denna process vara så långsam att den inte skulle vara mycket till nytta för oss.

Så kort sagt är enzymer speciella proteiner som påskyndar kemiska reaktioner i kropparna hos levande organismer. De är avgörande för allt från matsmältning till Dna-replikation.

🔲 Vilda svampar = Vitamin d:

Särskilt de som hittas i skogen, eller kanske vissa typer som har odlats under ultraviolett ljus för att öka deras vitamin d-innehåll, innehåller mycket vitaminer.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *