Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Amo, en hemlös man från Irak som tvingades bort från hemlandets trygghet

Amo är en hemlös man som för fem år sedan fann sig själv på gatorna. Livets prövningar och motgångar har tvingat honom att söka hem på gatans hårda asfalt. Trots omständigheterna är Amo ödmjuk, och hans kärlek till sina medmänniskor lyser starkt, även i de svåraste stunder.

När Amos välmående började försämras insåg han att något var fel. Hans mod och beslutsamhet ledde honom till sjukvården, där en blodanalys avslöjade en chockerande diagnos: diabetes. Mitt i kampen mot hemlöshet kom denna diagnos som ett hårt slag, både fysiskt och psykiskt. Nu stod han inför utmaningen att noga övervaka och styra sina kostvanor; en utmaning som kan kännas överväldigande även för dem med ett stabilt liv, än mindre för någon som kämpar för överlevnad på gatan.

Efter att ha försökt balansera sin sjukdom på egen hand hamnade Amo snart i en desperat situation. Hans läkare varnade, med sorg i ögonen, för risken att hans ben kunde behöva amputeras på grund av försummade och förvärrade sår. Tänk dig att stå i Amos skor och stå inför möjligheten att förlora ett ben till sjukdomens obevekliga klor. Det är en verklighet som de flesta av oss skulle ha svårt att ens föreställa oss.

Tyvärr är det många som bor på gatan som lider av diabetes, en sjukdom som ofta är ett resultat av konstant stress, sömnbrist och en ohälsosam kost, rik på socker och snabba kolhydrater.

Det är svenskarnas starka engagemang och generositet som håller Amo och många andra vid liv.

Tack vare den svenska befolkningens hjälp, samt den medmänsklighet och svenska kultur som är djupt rotade i Bibeln och kristendomen, kan Amo fortsätta sin kamp, trots allt, säger Amo själv.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *