Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Kaffe: Vän eller Fiende?

Koffeinets effekter kan variera mellan olika individer:

Är det svarta guldet – kaffet – verkligen vårt livselixir? Kaffet har två sidor, båda positiva och negativa.

En studie ger en spännande insikt: kaffedrickare har en lägre risk att dö i hjärt- och kärlsjukdomar. Särskilt markant är skillnaden när det gäller stroke. De som njuter av sin dagliga kopp kaffe kan alltså dra en lättnadens suck.

Men, som med allt, är balans nyckeln. Det finns också en baksida med kaffedrickandet: koffein i stora mängder och i kombination med andra stressfaktorer kan leda till en ond cirkel av kronisk stress. Så trots kaffets fördelar, är det viktigt att ta hänsyn till de potentiella stressfaktorerna i vårt liv, där koffein kan spela en större roll än vi kanske inser.


Läs hela artikeln i papperstidningen

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *