Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Hemlösas Minister

i många år har jag kämpat och försökt övertyga staten om att en minister för hemlösa är lösningen på hemlöshet, där alla resurser, information och möjligheter ska samlas. Istället för att stora ideella organisationer och företag bara blir rikare och rikare, kan folk fokusera på en myndighet som kallas för hemlösas departement, och en minister för hemlösa, därifrån vi kan rädda de hemlösa och utrota hemlöshet. Detta kan bli en modell och symbol för andra länder.

Vi hoppas att riksdagen och regeringen denna gång tar den kreativa idén på allvar och agerar snällt, klokt och medmänskligt, så att samhällets absolut svagaste, fattigaste och mest röstlösa – de hemlösa – får sin egen minister, en minister för hemlösa.

Det är viktigt att man inte prioriterar kvinnor framför män igen, eftersom det blir orättvist och innebär diskriminering mot män.

Detta riskerar att försvaga vårt genuina arbete och den effekt vi strävar efter.

Jag har ägnat över ett decennium åt att förbättra situationen för hemlösa, en kamp jag dokumenterade i min bok ”Hemlösa och Coronaviruset: 20 regler för fred”, publicerad för flera år sedan. Med den växande krisen kring hemlöshet är det nu kritiskt att regeringen agerar. För att underlätta detta arbete har vi redan utarbetat en detaljerad handlingsplan, komplett med hjälpmedel och strategier. Vi står redo att samarbeta med både myndigheter och regeringen för att förverkliga vårt övergripande mål: att skapa ett ministerium för hemlösa. Ett sådant steg skulle inte bara vara en milstolpe för de hemlösa, utan också en konkret lösning på en långvarig samhällsproblem.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *