Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Tandläkare som ger ett leende till de hemlösa

En enastående tandläkare går långt utöver sitt yrke. Mottagningen, som är belägen i Spånga, är mer än bara en plats för högkvalitativ och prisvärd tandvård. Den fungerar som ett centrum för medkänsla och solidaritet och kan bäst beskrivas som Nordens mest medkännande och samhällsengagerade tandvårdspraktik.

www.badental.se

Denna hängivenhet har resulterat i ett nära samarbete med organisationen Hemlösa.se. Genom detta partnerskap har mottagningen kunnat erbjuda ovärderlig tandvård till Stockholms hemlösa. De som befinner sig på gatorna är medvetna om att det finns en plats i Spånga där dörrarna alltid är öppna för dem.

Tandläkaren uttrycker sin livsfilosofi genom sin övertygelse om kärlek och empati, samt genom att ägna sig åt att hjälpa sina medmänniskor i sitt arbete.

Ett exempel är Garegouri, en hemlös man som efter att ha varit utan tänder i många år fick hjälp. Han uttrycker sin tacksamhet med orden: ”Han offrar sin tid för oss.” En annan hemlös man, Daniel, berättar att han nu kan äta mat utan att ha ont i magen, tack vare tandläkaren. Det finns otaliga berättelser som dessa.

Det är dessa människor och deras tacksamhet som gör arbetet mening och gör det givande för alla som är involverade i denna medmänskliga insats.

Det hängivna engagemanget för samhällets mest utsatta, fattigaste och tystade förvandlar dessa själar till något större än enbart tandläkare. Det omvandlar dem till riktiga hjältar för de hemlösa. Genom sitt arbete demonstrerar de att tandvård omfattar mer än att bara vårda tänderna. Det handlar om att vårda människorna bakom leendena.

Allt som krävs är att de registrerar sig genom Hemlösa.se för att få tillgång till tandvårdshjälp.

www.badental.se

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *