Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Aspartam, ett konstgjort sötningsmedel

Fram till 1953 var Coca-Cola förbjudet i Sverige eftersom det innehöll fosforsyra, som ansågs skadlig för hälsan. Varje variant av Pepsi innehåller konstgjord socker. Situationen med Coca-Cola är dock annorlunda, såvitt vi vet. Konstgjord socker används i Coca-Cola Zero, och denna information visas på etiketten och förpackningen av flaskorna. Nya och tidigare studier antyder att aspartam och andra konstgjorda sötningsmedel kan leda till cancer, Dna skador och olika andra hälsoproblem. Aspartam, som är 200 gånger sötare än socker, används i drycker, tuggummi, vissa typer av yoghurt och många andra sorters drycker.

Stora livsmedelsföretag har använt Aspartam under många år, och säkerhetsinstitutioner och organisationer har konsekvent verifierat dess användning. Den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten rekommenderar ett godtagbart dagligt intag av aspartam på 50 mg per kilogram kroppsvikt. Aspartam är bara en av de många ämnen som …


Läs hela artikeln i papperstidningen

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *