Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Tardigradens Berättelse

Miniatyröverlevnadstitaner

Tardigradens Berättelse: Miniatyröverlevnadstitaner

Möt tardigraderna – extraordinära mikrodjur som ofta kallas ”vattenbjörnar” eller ”mossgrisar.” Dessa pyttesmå åttabenta vattendjur, inte större än 1 mm i längd, representerar en fascinerande unik stam inom mikroorganismernas värld. Deras imponerande motståndskraft gör att de kan överleva i extrema miljöer som sträcker sig över hela jorden, från de mörka djupen av djuphavsgravar till de svindlande höjderna av bergskedjor.

Tardigrader kan skryta med en extraordinär motståndskraft som skiljer dem från andra i djurriket. Deras överlevnadsförmåga gör att de kan tåla förhållanden som skulle vara dödliga för nästan alla andra kända livsformer. Dessa kan inkludera exponering för extrema temperaturer, högt och lågt tryck, strålning, brist på luft, uttorkning, och till och med långvarig svält. Otroligt nog har dessa små kraftpaket bevisat sin styrka genom att uthärda de obarmhärtiga förhållandena i …


Läs hela artikeln i papperstidningen

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *