Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Du Kan Inte Köpa Det!

Du kan inte köpa det:

Jag är hemlös, sover på gatorna och hittar min mat här och där, jag överlever med små medel. När det är vinter räcker inte mitt enkla tält och sovsäck för att värma upp min kropp i skogen. Jag har många gånger gått förbi en butik i stan som säljer varma sovsäckar och bra tält.

En dag bestämde jag mig för att gå in och fråga hur mycket det kostar, för jag ville köpa det tältet och sovsäcken. Jag gick in men vågade inte fråga. Ja, det har hänt flera gånger att jag har gått in och kollat på priset och tänkt att kanske någon dag sänker de priset. En dag när jag gick förbi såg jag en stor skylt som sa ”rea”. Jag gick in och frågade direkt om sovsäckarna och tälten också var på rea. Hon tittade på mig, det verkade som om hon hade haft mig under uppsikt en tid, hon sa ”De är dyra, du kan inte köpa det.” Jag tackade och gick ut snabbt. Men jag undrade, varför sa hon så? Har hon sett mig alla gånger jag gick in i butiken och kanske trott att jag är en tjuv? Eller hur visste hon att jag inte kan köpa det? Jo, hon har rätt, men hur visste hon det? Jag var tankfull och gick från en gata till en annan, och sedan till en annan gata. Jag hade inte lust att samla pant för den frågan gnagde hårt i mitt hjärta. Plötsligt framför en butik med ett stort köksglasfönster, när jag såg mig själv i detta blev jag fastnaglad och kunde inte fortsätta min rörelse.

Jag fick mitt svar. Jag såg mig själv, hur ovårdad och ofräsch jag var, och hur fräsch och välklädd hon var. Hur lågt jag var och hur högt hon var… Hur fattig och billig jag är. Nu hittade jag mitt svar.

Men jag vet en sak, jag är den rikaste personen jag känner, för mina behov är minst och mitt hjärta är fullt av kärlek till andra människor.

-Kavian Ferdowsi

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *