Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Sov, blev bestulen

Tidningen Hemlösa träffade den hemlöse Julian Chilu. Julian berättar att han ursprungligen kommer från Rumänien och har tillbringat de senaste sex månaderna som hemlös i Sverige efter att han vistats i Nederländerna, där han jobbade på en fabrik som hanterar kycklingar. Han berättade att hans arbetsgivare hade åtagit sig att betala honom 300 euro, men istället bara gav honom pengar för att överleva. Det turkiska bolaget han jobbade för anställde folk, oftast hemlösa, för att arbeta i 3-6 månader, och när de började klaga fick de sparken och bolaget anställde nya. Han kallar förhållandena för ett slags slaveri. Han reste till Sverige utan pengar för att resa hem igen.

Julian säger att han har jobbat hårt för att behålla sin telefon här i Sverige, men att han hade blivit bestulen två gånger. Han försökte få folk att tro på att han hade blivit bestulen, men att han inte upplevde någon större omtanke, bara för att han är hemlös. Julian förklarar att han har jobbat i veckor med att samla flaskor och spara pengar för att köpa en telefon, men det är ett hårt arbete att spara pengar om …


Läs hela artikeln i papperstidningen

Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *