Hemlösas Tidning
Homeless Newspaper

JesuS is the King of kings

Ica Supermarket hjälper hemlösa i Stockholm

Ica Supermarket Sabbatsberg bidrar till minskat matsvinn i samhället genom att donera bröd, frukt och torrvaror som annars skulle slängas till Kavian, en eldsjäl som arbetar för att hjälpa utsatta människor i samhället.

Patrik Andersson, delägare och vd på Ica Supermarket Sabbatsberg, berättar att de har samarbetat med Kavian i flera år och att de alltid har känt att de vill hjälpa till.

Patrik Andersson har arbetat på Ica Supermarket Sabbatsberg sedan företaget öppnade 2009 och har under åren utvecklat ett nära samarbete med Kavian Ferdowsi och hemlösa.se. Kavian är en person som har arbetat för att stödja utsatta människor i samhället och Patrik och hans team på Ica Supermarket Sabbatsberg har känt att de vill hjälpa till på något sätt. Det är på det här sättet som samarbetet med Kavian började och sedan dess har de haft ett nära samarbete.

Ica Supermarket Sabbatsberg donerar bröd, frukt och torrvaror som annars skulle slängas till Kavian Ferdowsi. Kavian tar sedan hand om varorna och ser till att de går till personer som behöver dem. Det är inget fel på varorna som doneras, utan det är varor som har blivit skadade på något sätt och som annars skulle ha slängts. Kavians arbete innebär att han ser till att dessa varor går till rätt ställe och hjälper utsatta människor i samhället.

Målet med samarbetet mellan Ica Supermarket Sabbatsberg och Kavian är att minska matsvinnet i samhället och att hjälpa hemlösa människor. Genom att donera bröd, frukt och torrvaror som annars skulle ha slängts, bidrar Ica Supermarket Sabbatsberg till en bättre värld. Samarbetet visar att företag kan ha en positiv inverkan på samhället och att det är möjligt att arbeta tillsammans för en bättre framtid.

Patrik berättar att det är en välkänd sanning att hemlöshet är ett växande problem i vårt samhälle.

Genom att erbjuda stöd och resurser till hemlösa, hjälper vi inte bara människor i nöd utan också miljön. När man hjälper hemlösa att återanvända saker och minska avfallet, bidrar man också till en renare planet.

”Det är fantastiskt att kunna hjälpa både hemlösa och miljön samtidigt”, säger Patrik. ”Vi har sett en stor positiv effekt på både de som vi stöttar och på vår personal.”

Patrik Andersson

Patrik fortsätter berätta att personalen är stolta över att vara en del av det och att de känner sig uppfyllda av att veta att de gör skillnad i samhället.

Det är tydligt att organisationen arbete har en positiv inverkan på de som är involver.

Patrik berättar att samarbetet med Hemlösa.se startade när de hade kontakt med en kyrka som hade svårt att hantera det som de hade att lämna ifrån sig. Hemlösa.se och Kavian dök upp på deras agenda och det var då de insåg att han var en person som lägger 150% på det han gör och verkligen satsar allt för att hjälpa de hemlösa. De kände att de ville hjälpa honom med det här och bytte till Hemlösa.se berättar Patrik.

Att hjälpa hemlösa är något som ger en känsla av tillfredsställelse och glädje, i dessa tider när antalet hemlösa ökar är det ännu viktigare att stötta dem som behöver det mest. Det är en katastrof att vi har det så här i vårt samhälle, säger Patrik.

Kavian: Ja, och sen när vi delar saker ner till oss till hemlösa och varje små grejer, det betyder otroligt mycket för hemlösa. Det är inte bara en sak som de får mat eller så, men det samtidigt betyder det kärlek, någonting som de får från samhället, från folk som bryr sig om.

Har du några tips till de som läser den här artikeln, och de som vet eller inte vet om eran butik?

Patrik: Mitt tips är att gå in och läsa på nätet på hemlösa.se och se vilket engagemang ni har och hur ni hjälper människor som verkligen är utsatta.

Kavian, du är en ovärderlig mellanhand som stöttar och ger till dem som behöver det mest. Jag vet att våra personal har stöttat dig genom att hjälpa till att dela ut mat och servarar på morgnarna, och de säger att det arbete du gör är fantastiskt. Det är verkligen en känsla av att bidra när man får vara med och hjälpa dig. Det är fantastiskt eftersom jag vet att allt går direkt till dem som behöver det mest. Du stoppar inte i din ficka, vilket är en stor lättnad när man donerar. Många organisationer har flera mellanhänder där pengar går förlorade, jag säger inte att det är oärligt, men känns det mycket bättre att ge till dig som är så engagerad och på plats och live. Det gör det mer personligt och möjligt för oss att hjälpa de behövande direkt.

Patrik fortsätter och säger att vi är stolta över hur vi driver butiken och försöker att driva den som ett företag med en personal som trivs och en bra arbetsmiljö. Kom gärna in i butiken och se vad vi kan erbjuda för att förenkla din vardag med mat och allt därtill. Handla gärna från Ica Sabbatsberg på Dalagatan. Vi hjälper också hemlösa, inte bara med mat utan även på andra sätt. Vi har till exempel försökt sälja Kavians bok i butiken och anordnat evenemang där vi har stöttat med ekonomisk hjälp.Vi är väldigt stolta över detta och har en lojal personal som verkligen uppskattar att gå till jobbet. Det känns fantastiskt!

Genom att handla i vår butik bidrar du indirekt till att hjälpa oss att hjälpa hemlösa.

Gordon
Dela artikeln på social media


Skriv en kommentar✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *